Siirry pÀÀsisÀltöön

Maratonin paikko Vantaalla...🐞


                Olen melko jyrkĂ€sti joskus sanonut etten lĂ€hde etsimÀÀn korvaavaa kilpailua mikĂ€li jo suunnitellun osalta jonkin menee pieleen vaan jatkan suunnitelmissa kohti seuraavaa. Joudun kuitenkin nielemÀÀn sanani, enkĂ€ tule enÀÀ koskaan nĂ€in sanomaan. Itselleni oli tosi tĂ€rkeĂ€ asia ettĂ€ pÀÀtettiin lĂ€hteĂ€ paikkaamaan  Varsovan maratonilla reitiltĂ€ harhautuminen ja paikko onnistui ajankohdallisesti mukavan lĂ€helle 12.10.2024 Vantaan Maratonille.  Harjoitusohjelmassa pidettiin juoksuvire yllĂ€.  Kaksi viikkoa  jouduin odottamaan uutta starttia. Henkisesti oli paineita kerĂ€tĂ€ itsensĂ€ uudelleen, alkaa valmistautumaan kisaan, niin tankkauksineen kuin keventelyineenkin. Pidin tĂ€rkeĂ€nĂ€ sitĂ€ ettĂ€ pÀÀsen testaamaan maraton kuntoni kaiken harjoittelun ja alimatkakisojen jĂ€lkeen, olin valmis jopa omatoimimaratonille. 


đŸ“·@markon.run

    Kahden viikon odottelu laski mielialan ja innon myös harjoittelulle, oli vĂ€lillĂ€ aikamoista pakkopullaa laittaa lenkkarit jalkaan. SiitĂ€ huolimatta yritin tehdĂ€ harjoituksen vielĂ€kin pikkutarkemmin mitĂ€ koskaan olen tehnyt. EpĂ€varmuus nosti pÀÀtÀÀn, totesin itselleni... nyt mĂ€ vielĂ€ sairastun varmaan koronaankin... Ruokahalu oli tipotiessÀÀn, taisin elÀÀ melkein enemmĂ€n herkuilla kuin kunnon ruolla. Maraton aamun herĂ€tys huonosti nukutun yön jĂ€lkeen ei nostattanut intoa kilpailuun yhtÀÀn. Ajattelin ettĂ€ aamupalan jĂ€lkeen teen pÀÀtöksen, lĂ€hdenkö matkaan  lainkaan. 

đŸ“·MinĂ€. Aamu Vantaalla

YhtĂ€kkiĂ€ puhkuinkin intoa ja huomasin olevani Vantaalla. Ei muuta kuin hakemaan kisanumeroa narulta ja nauttimaan Juoksijan JuhlapĂ€ivÀÀ. Valmentajan sanat pelasti aamussa ja itsevarmuus antoi lĂ€tyt epĂ€varmuudelle vaikkei vire ollutkaan muuta kuin ehkĂ€ tyydyttĂ€vĂ€. 

      Paikalla oli juoksuystĂ€viĂ€ ja sometuttuja joista toisia tapasin ensimmĂ€istĂ€ kertaa livenĂ€. Oli kivaa vaihtaa kuulumisia ja jutella kaikkien kanssa. Tuli ihan kiire verkalle kun olisi vain voinut viettÀÀ aikaa tuttujen kanssa. Onneksi muutkin olivat lĂ€hdössĂ€ juoksemaan. Veryttely kertoi juuri sen mitĂ€ ajattelinkin. Ei mitÀÀn erityisen ilmavaa mutta ihan perus hyvÀÀ kuitenkin. 

đŸ“·Vantaan Maraton 


               Vantaan Maraton juostaan neljĂ€nĂ€ kierroksena. Olin tehnyt juoksulle suunnitelman. Kaikki ei ihan mennyt nappiin mutta tehtiin se mihin pystyttiin. EnsimmĂ€inen kierros rauhassa, toinen ja kolmas vahvemmin, viimeinen oli aika surkea esitys. Vesisade alkoi ensimmĂ€isellĂ€ kierroksella ja sitĂ€ jatkui melko pitkÀÀn, vĂ€lillĂ€ tihutti mutta kyllĂ€ vettĂ€  kovaakin tuli. Onneksi oli aurinkolippa ja sain pidettyĂ€ piilolinssit auki. Kahdeksantoista kilometrin kohdissa harmitti heittÀÀ minuutti viiskyt sekkaa  wc-hen, mutta minkĂ€s teet. Ja vaikka kuinka yrittÀÀ selvitĂ€ sekunneissa, ei sateen kastelemat vaatteet tahdo asettua ylle takaisin ei sitten millÀÀn. 

PidetÀÀn pÀÀ kylmĂ€nĂ€, niinhĂ€n me sovittiin. 

          Energian suhteen toteutin tĂ€llĂ€ kertaa tunnin taktiikkaa. EnsimmĂ€inen annos hieman ennen starttia ja siitĂ€ sitten aina tunnin vĂ€lein. LisĂ€ksi urheilujuomaa ja vettĂ€ vuorotellen jokaisessa huollossa. Vaikka tĂ€mĂ€ oli jo minun 11. maraton, on kuitenkin aina vĂ€hĂ€n arvoitus miten kisan aikainen tankkaus sujuu. Kolmenkympin seinÀÀ en ole kokenut kovinkaan montaa kertaa mutta tĂ€llĂ€ kertaa sanoin itselleni, nyt ollaan sitten siinĂ€ paljon puhutussa. Tuli huono olo ja jalka alkoi painaa. Energia alkoi Ă€llöttĂ€mÀÀn ja otin suolakiteitĂ€ huulen alle sulamaan. Olo helpottui ja juoksu keveni, 34 km:n jĂ€lkeen rullaili hetken paremmin. Lopussa potkun voima hiipui, reisi kramppasi, juoksukĂ€velin  ja nousuun hidastin. Jalka ei työntĂ€nyt sitten millÀÀn. YritĂ€ pysyĂ€ edes verkkavauhdissa, enkka tulee sillĂ€kin, Ă€lĂ€ kĂ€vele. 

đŸ“·@markon.run    Kolme askelta jĂ€ljellĂ€

TĂ€llĂ€ kertaa en ylittĂ€nyt maaliviivaa hymyt naamalla hihkuen. En tiedĂ€ itkinkö ennĂ€tys ajan ilosta vai tuskaisesta kivusta, kun reisiĂ€ kramppasi. Huikea hetki  kuitenkin.             


Olin puristanut ulos kaiken sen odotuksen, puristanut itsestĂ€ni irti sen mitĂ€ varten oli harjoiteltu. Olin puristanut pettymyksen. 

         Pidin itseni pienessĂ€ liikkeessĂ€ juoksun jĂ€lkeen ennen kuin menin hakemaan tavarani kisakeskuksesta. Yritin saada jalat vĂ€hĂ€n rauhoittumaan ja tankkasin heti hiilihydraattia ja vichyĂ€. Oloa friskasi kivasti. SisĂ€llĂ€ palkintojen jako oli alkamassa, ja revin verkkatakin nopeasti repusta. MissĂ€ se palkintojen jako oikein on, pallit olivat kadonneet ihmisten taakse enkĂ€ lyhyenĂ€ ihmisenĂ€ saanut katsetta osumaan. Hetken siinĂ€ pyörin ja lopulta hymyillen kakkospaikalle. Palkintojen jakaja kysyy ettĂ€ autanko, samassa lĂ€hden kankein jaloin nousemaan palkintopallille ja juuri kun olen pÀÀssyt  kipuamaan kramppaavat molemmat pohkeet, jalat eivĂ€t toimi ja kaadun lattialle. 

(MĂ€ olen aivan varma ettĂ€ olen maailman ainoa urheilija joka on pudonnut palkintopallilta) 

Molemmissa pohkeissa niin valtava kramppi ettĂ€ nilkat ovat tiukasti ojennuksessa. Kipu on aivan jÀÀtĂ€vĂ€, yritĂ€n hakata jalkoja. Onneksi palkintojen jakaja nopealla otteellaan kÀÀntÀÀ jalka tuettuna nilkan fleksioon ja kipu alkaa helpottamaan. Kramppi jatkuu kun tuki irtoaa. Vain vastavoima helpottaa. TĂ€mĂ€ tehdÀÀn pariin kertaan molemmille jaloille kunnes minut lopulta vedetÀÀn seisomaan. TĂ€mĂ€ kaikki koko katsomon edessĂ€. Olisin halunnut vajota ihan pikku hiljaa maan rakoon mutta ajattelin  ettĂ€ ylpeĂ€nĂ€ pÀÀ  pystyyn vaan. Palkinnot jaetaan ilman palkintopallia ja krampit helpottaa. 

 Ei ihan ollut elektrolyyttitasapaino kohdillaan, voi olla ettĂ€ kylmĂ€ sade teki osansa. VĂ€symys ja pitkĂ€ kesto rasituksessa . Olen katsellut  urheilijoilta  vastaavaa ja miettinyt aina, miten kauan ne krampit kestĂ€vĂ€t ja onko kipu oikeasti niin ulvottavaa. KyllĂ€ se on. 


đŸ“·juoksija

Oltiin edetty etappi etapilta maratonin maaliin. 


Sain vastauksen siihen mitĂ€ halusin. Nyt tiesin  maraton kuntoni. 

PB 4.33.26  


Kiitos Pasi PÀÀllysaho 


Nolojen tilanteiden nainen nauttii kaikki ihanat leparit. Suunnittelee vimmalla jo tulevaa. On niin tĂ€pinöissÀÀn eikĂ€ millÀÀn malttaisi odottaa taaskaan. On kuitenkin ihana hengĂ€htÀÀ ja todeta miten kivaa oli kisata koko vuosi tasaiseen tahtiin. Kiitos toki terveydelle. Vaikka matkaan kuuluu niin nousut kuin laskutkin, naurut ja kiroilutkin, tĂ€mĂ€ kaikki harjoittelu ja juoksumaailma on tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ juuri sitĂ€ mitĂ€ minĂ€ haluan. 


...LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ maraton huumasta juoksumaailmasi juureen.... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai

BMW HELSINKI 10...🐞

      BMW Helsinki 10 juostiin tummuvassa kevÀÀn illassa lauantaina 27.4.2024. Sade kasteli lĂ€pi kisan, mutten antanut sen haitata omaa juoksu iloani. Oli ihanaa olla mukana juoksijoiden joukossa, hyvin jĂ€rjestetyssĂ€ tapahtumassa joka omalla tavallan kutsui mukaan uudelleen. Treenikymppi mahtavassa juoksuporukassa taittui vaivattomasti nautiskellen.  đŸ“·@runstinde                       Saavuttiin mun siskon kanssa kisahoodeille mukavasti launtaina iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Hyvin oli aikaa kĂ€ydĂ€ kisatoimistossa ja majoittua Scandic Grand Marinaan. Vaikkei HyvinkÀÀlle mikÀÀn pitkĂ€ matka HelsingistĂ€ olekaan, oli kyllĂ€ ihanaa jÀÀdĂ€ maalialueen lĂ€heisyydessĂ€ sijaitsevaan hotelliin yöksi. Aamunyön puolelle olisi kaikkiaan mennyt ennen kun olisin ollut kotona, siskolla vielĂ€ pidempÀÀn.  Oli kivaa odotella kisan alkua ja kĂ€ydĂ€ vielĂ€ hyvissĂ€ ajoin rauhassa syömĂ€ssĂ€. RiisiĂ€ kera parsan hotellin keittiöstĂ€ oli herkullinen ja hyvĂ€ valinta. Kahden kisan aluspĂ€ivĂ€n ruokailut osuivat oikeinkin nappiin. Baarimikko