Siirry pÀÀsisÀltöön

APK-Hallimaratonin podiumille.... 🐞


                       Perjantaina starttasin auton nokan kohti Poria. Tein vain puolikkaan työpĂ€ivĂ€n, sain
ylityö vapaan ja pÀÀsin matkaan jo puolen pĂ€ivĂ€n aikaan. Silloin kun reissaa yksin niin aina vĂ€hĂ€n jĂ€nnittÀÀ miten matka taittuu ja yrittÀÀ varautua kaikkeen mahdolliseen ja siksi on kiva varata matkaan reilusti aikaa. Ja minulla oli tarkoitus ettĂ€ saan sitten olla perillĂ€ ihan vain rauhaksiin ja ladata akut seuraavan pĂ€ivĂ€n kisaan, nauttia reissusta. 



Ajomatka sujui musat tÀysillÀ ja vÀlillÀ kiljahtelin jotain kertosÀkeitÀ ja olin niin tohkeissani, oli ihanaa pÀÀstÀ kisareissuun pitkÀstÀ aikaa. Treenit alle olivat sujuneet hyvin ja olin pysynyt terveenÀ. Voi kun ÀkkiÀ tulis huominen. Tuleehan se sieltÀ , usko pois.

Olin miettinyt ettĂ€ syön töissĂ€ kunnon ruoan ja sitten matkalla vain juotavaa ja jotain vĂ€lipalaa, perillĂ€ sitten  kevyt pĂ€ivĂ€llinen ja  iltapala. Olin viikon ruokailut miettinyt niin ettĂ€ syö ihan normaaliin tapaan mutta valitsen nopeasti sulavaa ruokaa. HedelmĂ€t jĂ€tin pois banaania lukuun ottamatta sillĂ€ ne saavat herkĂ€sti vatsan vaivaamaan. LisĂ€sin hiilihydraattia ja pyrin vĂ€lttĂ€mÀÀn rasvaiset juustot vaikka rakastankin halloumia, sitĂ€ sen ihanaa suolaisuutta. En tiedĂ€ kuinka paljon tĂ€llaisella on puolimaratonilla merkitystĂ€ mutta itsellĂ€ni ainakin oli juostessa oikein hyvĂ€ olo. 




Majoituin Sokos Hotelli Vaakunaan ja nauratti kun pÀÀsin huoneen ovelle. Voihan wau Aku Ankan rekkarin numero. Ei muuta kuin ovi auki ja rauhoittumaan, huomenna kirmataan. APK-Hallimaraton 21.1 km starttaa 10.00.     SisĂ€ratajuoksuun on kiva osallistua kun ei tarvitse olla muuta mukana kuin juoksukengĂ€t ja vaatteet. Minulla ei oikeastaan koskaan ole ketÀÀn huoltajaa mukana vaikka olisi kyllĂ€ joskus kivaa niin voisi vain keskittyĂ€ itse juoksuun . LĂ€hes aina lĂ€hden matkaan yksin ja siksi on kivaa kun kisapaikalla on nykyÀÀn aina juoksututtuja joilta saa apua tarvittaessa ja  on niin kivaa pÀÀstĂ€ vaihtamaan juoksukuulumisia ja samalla tutustua myös uusiin ihmisiin. HyvinkÀÀn Juoksijoista ei tĂ€llĂ€ kertaa matkassa ollut kuin minĂ€. 

 




Asetuin nopeasti aloilleni hotelliin. KĂ€vin tekemĂ€ssĂ€ ihan pienen kĂ€velyn ja hain seuraavan pĂ€ivĂ€n kisan jĂ€lkeistĂ€ naposteltavaa. Cokis vaan joskus tekee ihan Ă€lyttömĂ€n hyvÀÀ, Joskus juoksun jĂ€lkeen on ollut hieman huono olo ja suola sekĂ€ sokeri tuo kyllĂ€ sitten nopean avun. Silloin  tulee mieleen ettĂ€ voi kun olis joku kuski mukana  jos ei heti itse  pystykÀÀn ajamaan autolla. EihĂ€n sitĂ€ koskaan tiedĂ€ mikĂ€ on fiilis juoksun jĂ€lkeen. YleensĂ€ on kaikki hyvin mutta voihan sitĂ€ vaikka satuttaakin itsensĂ€. Minun on joka tapauksessa pÀÀstĂ€vĂ€ jatkamaan matkaa ajoissa ettĂ€ ennĂ€tĂ€n vielĂ€ lauantaina viedĂ€ pojan harjoituksiin. Illalla kulutin aikaa lueskellen , mietin kisan kulkua ja aamun siirtymistĂ€ hotellilta kisapaikalle. Ja koska tekemistĂ€ ei ollut enkĂ€ viitsinyt valvoakaan menin  jo aikaisin nukkumaan. 

                Kisa aamuna kello soi kuudelta. Olin nukkunut vĂ€hĂ€n pyöriskellen mutta onneksi sain kuitenkin aina unen pÀÀstĂ€ uudelleen kiinni. Vieras paikka, sitĂ€ se oli ja ehkĂ€ vĂ€hĂ€n jĂ€nnitystĂ€kin. Olisin voinut nukkua  pidempÀÀnkin sillĂ€ aamupalan tarjoilu alkoi vasta seitsemĂ€ltĂ€. Olen kahvi ihminen mutta liian lĂ€hellĂ€ kisaa tai treeniĂ€ nautittu kahvi juoksuttaa minut kyllĂ€ puskaan tai vessaan. Joten tein kuudelta pikakahvit  jotka join huoneessa ennen hotellin aamupalaa . Aamupalalla söin riittĂ€vĂ€sti mutta kevyesti, join vettĂ€ ja tuoremehua. Kisan aikana totesin tĂ€mĂ€n toteutuneen suunnitelman hyvĂ€ksi. 

             Luovutin huoneeni vĂ€hĂ€n puoli yhdeksĂ€n jĂ€lkeen. Ajelin rauhakseen Karhuhalliin joka oli vain parin kilometrin pÀÀssĂ€. Puolimaratonille oli ilmoittautunut 27 osallistujaa joten mistÀÀn vĂ€en paljoudesta kisa paikalla ei ollut kyse. Mukava tervetuloa toivotus sai kisafiiliksen nousemaan ja innoissani pÀÀsin kiinnittĂ€mÀÀn numerolapun rintaani. Odotellessa kisan alkua jutusteltiin muiden juoksijoiden kanssa ja tein kevyen 15 minuutin veryttelyn alle, jossa otin muutamia kiihdytyksiĂ€ rauhallisen juoksun sekaan. Kropalla oli hyvĂ€ fiilis mutta pÀÀ oli sitĂ€ mieltĂ€ ettĂ€ parempi aika on tultava kuin Vantaan Maratonilla viime lokakuussa ja siitĂ€ sain vĂ€hĂ€n henkistĂ€ painetta mutta toisaaltaan intoakin. Se ettĂ€ harjoitukset Esport Arenalla oli tehty kahtena edellisenĂ€ lauantaina, auttoivat minua suunnittelemaan koko juoksun juomataukoineen. Vauhtia en  kellosta pystyisi seuraamaan, sillĂ€ gps ei toimi oikein sisĂ€llĂ€. Tiesin ettĂ€ tulen seuraamaan sykkeitĂ€, omaa tuntemusta seka ajanotto taululta kierros aikoja ja arvioitua lopputulosta. Vantaalla 2:08:44, se on alitettava. Tiesin ettĂ€ voin pÀÀstĂ€ hyvinkin lĂ€helle  kahta tuntia.




                    Radalla pitkĂ€n tasavauhtisen lenkin juoksu on oma haasteensa. Minun mielestĂ€ni siinĂ€ pitÀÀ tehdĂ€ pÀÀllĂ€ töitĂ€ enemmĂ€n kuin tietyllĂ€ maantiereitillĂ€. On parempi olla miettimĂ€ttĂ€ kierrosten mÀÀrÀÀ ja keskityttĂ€vĂ€ vain juoksuun.

 Juoksijat matkaan ja alkuun maltilla oman kropan tuntemusta kuunnellen haeskelin juoksuani. Muutaman kierroksen jĂ€lkeen lisĂ€sin vauhtia. Alkuun taulun arvio lopputulokseksi 2:02, 2:03. Askel rullasi kevyesti, olin taas jĂ€ttĂ€nyt kaiken ylimÀÀrĂ€isen pois. Vaikka harjoitukset teen aina musat korvilla, jĂ€tin kuulokkeet pois ja keskityin vain juoksuun. Rata tuntui hyvĂ€ltĂ€, kengĂ€t tuntuivat tosi hyviltĂ€, lĂ€mpötila oli sopiva. Oli niin kivaa vaan juosta. Olin rytmittĂ€nyt juoksun juomataukojen mukaan. Kahdenkymmenen minuutin vĂ€lein otin vuorotellen urheilujuomaa ja vuorotellen vettĂ€. En tarvinnut kuin pienen suun kostutuksen. HuoltopisteellĂ€ juomat oli tĂ€ytetty niin hyvin ettĂ€ mukillisessa oli juuri se mÀÀrĂ€ mitĂ€ kerralla nielaisin. Jokaisella kierroksella mihin juomatauko osui, loppuaika ennuste luonnollisesti huononi. Sain kuitenkin parilla kierroksella kurottua umpeen tuon eron. Noin kympin jĂ€lkeen oltiin 2:04 ja 2:05 tietĂ€millĂ€. 

SiinĂ€ juostessani kympin kohdilla ajattelin ettĂ€ enÀÀ tunnin verran, tasaisesti vaan ja ohitustilanteessa pystyin hyvin lisÀÀmÀÀn vauhtia. Tuntemus oli kuitenkin se ettĂ€ vaikka vauhtia sainkin lisĂ€ttyĂ€ hetkellisesti en olisi voinut juosta sillĂ€ koko ajan. En halunnut rikkoa tasaista hyvÀÀ juoksua ja sitten lopussa joutua hidastamaan reilusti. MielestĂ€ni etenin hyvin ja hallitusti. Juoksun aikana ennĂ€ttÀÀ miettimÀÀn vaikka millaisia asioita ja se miltĂ€ minusta juostessa tuntui, olin tehnyt valmistelut oikein.  Hallin ilmastointi  kuivasi jonkin verran suuta mutta kahdenkymmenen minuutin vĂ€lein hörpĂ€tty juoma oli juuri passeli apu tĂ€hĂ€n vaivaan. NestettĂ€ oli tarpeeksi sillĂ€ hikoilin ihan loppuun saakka. Kierrokset vĂ€henivĂ€t ja aika kului tosi nopeasti. Kaikkiaan 52 kierrosta ja 300 m on puolimaratonilla juostava.

        Loppumatkasta huomasin ettĂ€ jaloissa alkoi jo painamaan. Olin tyytyvĂ€inen sillĂ€ tiesin ettĂ€ Vantaan Maratonin aika tulee alittumaan. Kierrokset 45 - 49 olivat matkan hitaimmat. PÀÀtin olla katsomatta lopun kierroksia ja juoksisin vain loppuun. Keskityin ja juoksin. Kun tulin taas ajanottopisteen ylitykseen, kuulin kannustuksen ja enÀÀ kolme kierrosta jĂ€ljellĂ€ . Nuo sanat kuultuani lisĂ€sin vauhtia, ei paljoa enÀÀ. Voimaa oli jĂ€ljellĂ€ ja viimeisen kierroksen juoksin kirien.  Ihan mahtava fiilis kun lopputulos luetaan ja pÀÀsee maaliin. 2:05:45. Olin ihan ÀÀrettömĂ€n tyytyvĂ€inen. Juoksu oli hyvÀÀ, hallittua ja ponnekasta. Ei mitÀÀn överiĂ€ vaan sitĂ€ mihin kykenin. Olo juoksun jĂ€lkeen oli hyvĂ€ enkĂ€ tarvinnut  Cokista tai suolapĂ€hkinÀÀ. 

                   Olen niin ÀÀrettömĂ€n tyytyvĂ€inen siitĂ€ ettĂ€ olen voinut nostaa oman tasoni sieltĂ€ vuosikausia 2:17- 2:30  loppuajoilla puolimaratonin juosseena. Miten hyvin kunto on kasvanut parin vuoden tavoitteellisella harjoittelulla. Ja tĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n juoksu oli vielĂ€ paljon helpompaa kuin joskus 2:30 loppuajalla. On ihan Ă€lyttömĂ€n hyvĂ€ lĂ€hteĂ€ tĂ€stĂ€ jatkamaan jos kaikki sujuu ja pysyy terveenĂ€. 

 


            Tuijotin tulostaulua ja haeskelin vaatetta, juotavaa. En voinut kĂ€sittÀÀ ettĂ€ pÀÀsisin palkintokorokkeelle. En ole siellĂ€ koskaan aikaisemmin ollut. Lopputulokseni ei puolikkaan ajoissa pÀÀtĂ€ huimaa, eroa ensimmĂ€iseen ja toiseen sijaan on valtavasti ja vĂ€liin mahtuisi monta juoksijaa jos juoksijoita olisi ollut enemmĂ€n, mutta minulle itselleni se oli hieno ja hyvĂ€ juoksu. TĂ€ssĂ€ kisassa olin N45 sarjan kuudesta startanneesta kolmas. Fiilis tuon pokaalin kanssa oli aivan huikea. Ihanaa ettĂ€ lĂ€hdin kisaan, ihanaa ettĂ€ olin harjoitellut, ihanaa ettĂ€ aloitin tavoitteellisen harjoittelun, ihanaa ettĂ€ olin kĂ€yttĂ€nyt pĂ€ivistĂ€ni keskimÀÀrĂ€isesti tunnin harjoitteluun parin vuoden aikana. Sen tunnin kykenen ottamaan ihan mistĂ€ vaan. Sen verran olen nykyÀÀn innostunut tĂ€stĂ€ kaikesta ettĂ€ mietin myös kisaan valmistautumista. Uni, ruoka, harjoitukset, varusteet. Maanantaina kĂ€vin urheiluhieroja Pekka Tynin kĂ€sittelyssĂ€, ei mitÀÀn jĂ€ykkyyksiĂ€ tai kiputiloja missÀÀn juoksun aikana. Viime syksystĂ€ olen kĂ€ynyt sÀÀnnöllisesti neljĂ€n viikon vĂ€lein hieronnassa ja se kyllĂ€  huoltaa hyvin kroppaa.

               MyönnĂ€n sen ettĂ€ harjoitellessa tulee kaikenlaisia notkahduksia eikĂ€ kaikki aina suju niin  hyvin kuin pitĂ€isi. On ollut hetkiĂ€ jolloin olen meinannut luovuttaa koko tavoitteellisen harjoittelun ja miettinyt ettĂ€ mitĂ€ jos en juoksisi enÀÀ ollenkaan. Monesti kuitenkin on niin kun pÀÀsee seuraavaan pĂ€ivÀÀn tai harjoitukseen, on taas tyytyvĂ€inen ja usko omaan itseen ja tekemiseen herÀÀ jĂ€lleen. Punnitsee asioita mitĂ€ minĂ€ tĂ€ltĂ€ saan ja mitĂ€ joudun antamaan. On olemassa ihmeellinen jano ja palo vetÀÀ juoksukengĂ€t jalkaan ja sittenkin toivoo ettĂ€ tekee sen myös huomenna. 

.... Juoksijaksi ehkĂ€ joskus vielĂ€.... oli tavoitteeni  kun yhteistyö Juoksuvalmentaja Pasi PÀÀllysahon kanssa alkoi. SÀÀnnöllisellĂ€ harjoittelulla tehty työ palkitaan, tĂ€nÀÀn saan olla  tyytyvĂ€inen siitĂ€ ettĂ€ pystyn juoksemaan nopeammin ja miten hyvĂ€ltĂ€ juoksu tuntuukaan. Innolla lĂ€hden tĂ€stĂ€ jatkamaan. Nautin  seuraavan kevyen viikon ja suuntaan katseeni huhtikuun kisaan. TĂ€mĂ€n vuoden runko on pÀÀssĂ€ni ja treenatessani kuvittelen itseni taas seuraavalla lĂ€htöviivalla. 


            Kiitos APK-maratoonarit hyvin jĂ€rjestetystĂ€ Hallimaratonista ja juoksun tĂ€yteisestĂ€ kannustavasta tunnelmasta. Kiitos Hokan Carbon x2, niin miellyttĂ€vĂ€n kivat ja hyvĂ€t juosta , askel  rullasi kimmoisasti. Varpailla hyvin tilaa nautiskella. 


..... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu...  podiumin huumassa vielĂ€ vĂ€hĂ€n  aikaa.....🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai

BMW HELSINKI 10...🐞

      BMW Helsinki 10 juostiin tummuvassa kevÀÀn illassa lauantaina 27.4.2024. Sade kasteli lĂ€pi kisan, mutten antanut sen haitata omaa juoksu iloani. Oli ihanaa olla mukana juoksijoiden joukossa, hyvin jĂ€rjestetyssĂ€ tapahtumassa joka omalla tavallan kutsui mukaan uudelleen. Treenikymppi mahtavassa juoksuporukassa taittui vaivattomasti nautiskellen.  đŸ“·@runstinde                       Saavuttiin mun siskon kanssa kisahoodeille mukavasti launtaina iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Hyvin oli aikaa kĂ€ydĂ€ kisatoimistossa ja majoittua Scandic Grand Marinaan. Vaikkei HyvinkÀÀlle mikÀÀn pitkĂ€ matka HelsingistĂ€ olekaan, oli kyllĂ€ ihanaa jÀÀdĂ€ maalialueen lĂ€heisyydessĂ€ sijaitsevaan hotelliin yöksi. Aamunyön puolelle olisi kaikkiaan mennyt ennen kun olisin ollut kotona, siskolla vielĂ€ pidempÀÀn.  Oli kivaa odotella kisan alkua ja kĂ€ydĂ€ vielĂ€ hyvissĂ€ ajoin rauhassa syömĂ€ssĂ€. RiisiĂ€ kera parsan hotellin keittiöstĂ€ oli herkullinen ja hyvĂ€ valinta. Kahden kisan aluspĂ€ivĂ€n ruokailut osuivat oikeinkin nappiin. Baarimikko