Siirry pÀÀsisÀltöön

Irtohihoissa...🐞

 

      Olen usein harkinnut irtohihoja omiin harjoituksiini. Toisaaltaan olen miettinyt ovatko ne hankalat, Ă€rsyttÀÀkö jos hiha alkaa valumaan. Tuleeko jotenkin ylimÀÀrĂ€isyyden tunne. Eikö parempi vaihtoehto ole jokatapauksessa pitkĂ€hihainen paita. Oma sairauteni pisti kuitenkin yllĂ€ttĂ€en ja pikaisestikin hankkimaan irtohihat. Ja mikĂ€hĂ€n se oli nopein tapa niiden hankintaan kun ne oli saatava nyt eikĂ€ heti. Ei muuta kuin penkomaan pojalle pieneksi kĂ€yneitĂ€ treenivaatteita. 



                Sairastamani ihokeliakia röyhĂ€hti toisen kerran tĂ€mĂ€n vuoden aikana vaikka olen yrittĂ€nyt olla tarkka ruokavaliossani. KesĂ€kuun alussa kuitenkin söin jotain mikĂ€ laukaisi ihottuman. Ihottuma joka hĂ€viÀÀ hitaasti. SietĂ€mĂ€tön kutina koittelee kĂ€rsivĂ€llisyyttĂ€ mutta aina yksikin puhtaan ruokavalion pĂ€ivĂ€ vie eteenpĂ€in. 

     Sairastuin ihokeliakiaan aikuisiĂ€llĂ€. Alkuun vĂ€hĂ€ttelin koko sairautta ja söin vĂ€lillĂ€ gluteenia sisĂ€ltĂ€vÀÀ ruokaa mutta hankalat oireet saavat lukemaan tuoteselosteet tarkkaan mutta jokin lipsahti taas tĂ€llĂ€ kertaa. Keliakia on autoimmuunisairaus  jonka taipumuksena on tuottaa vasta-aineita omia kudoksia kohtaan. Sen kanssa oppii elĂ€mÀÀn ja vaikka oireet ovat hankalat saan olla kiitollinen ettĂ€ oikeasti sen hoito on moniin muihin sairauksiin verrattuna  hyvin helppoa. 

 


           Juoksuharjoitteluun tĂ€llĂ€ vaivalla ei muuten ole vaikutusta mutta akuutivaiheessa halusin suojata ihon auringolta. Yksi kerta aurinkovoidetta ihottuman pÀÀlle oli tarpeeksi. Jokin muu keino on oltava ja samassa muistin pojan irtohihat. 

Sain niistĂ€ itselleni toimivat kun otin kyynĂ€rpÀÀn pehmikkeet pois. NiitĂ€ nyhtĂ€essĂ€ni ajattelin miten paljon helpompaa olisi ollut kipaista kauppaan. En kuitenkaan halunnut ostaa hihoja jos ne jĂ€isivĂ€t kĂ€yttĂ€mĂ€ttĂ€. 



Ei nyt ihan minun mittoissa, vĂ€hĂ€n turhan pitkĂ€t mutta se mikĂ€ yllĂ€tti. NehĂ€n olivat  juostessa oikeinkin kivat. PysyivĂ€t hyvin ylhÀÀllĂ€, eivĂ€t valuneet eikĂ€ haitannut menoa millÀÀn lailla. Oikeastaan ihastuin siihen ettĂ€ aamun viileydessĂ€ ne lĂ€mmittivĂ€t kivasti ja kun aurinko alkoi paistamaan, oli kuitenkin ihan miellyttĂ€vĂ€ juosta eikĂ€ tullut niin kuuma kuin pitkĂ€hihaisessa. Totta puhuen,  joskus ajattelin niiden olevan yksi turhimmista asusteista mutta nyt olen aivan toista mieltĂ€. Joten nyt sitten odotellaan ettĂ€ posti tuo ihka uudet itselle sopivan kokoiset. 


TĂ€mĂ€n pĂ€ivĂ€n treeniohjelmana oli kevyt 20 km. Tiesin ettĂ€ aurinko tulee lĂ€mmittĂ€mÀÀn ja reitin valitsin maastoon missĂ€ pÀÀsee vĂ€hĂ€n varjoonkin. Otin Naavan vyölle mukaan juoksemaan ja ajattelin ettĂ€ juoksutan sitĂ€ kympin ja toisen puolikkaan juoksen yksin. Valinta oli oikea. Koiran juoksutus vie omat energiansa vaikkei sitĂ€ vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ uskoisikaan. Maastossa saa olla valppaana ja ohjata koiraa joka vie energiaa myös juoksulta. Puin irtohihat ensimmĂ€iselle puolikkaalle ja riisuin kun loppumatkasta oli tosi kuuma. Altistus auringolle oli vain osan koko treenistĂ€ ja lopputuloksen totesin hyvĂ€ksi. 



               TĂ€ytyy sanoa ettĂ€ energianami tauolla ajattelin ettei koskaan pitĂ€isi tehdĂ€ johtopÀÀtöksiĂ€ kokemattaan tai kokeilemattaan. Turhakkeiksi kuvittevani olivatkin niin toimivat. 

Juhannusjuoksut on nyt juostu irtohihoissa ja arki rullailee taas huomenna. KeskikesĂ€n juhla hurahti mutta mökkeilyt mökkeillÀÀn vasta viikon pÀÀstĂ€. Silloin onkin taas kivaa pÀÀstĂ€ uusiin juoksumaisemiin. Harjoitukset sinne on tsekattu ja kivaa tulee takulla olemaan. 


....LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu... lennĂ€ irtohihoissasi uuden juoksumaiseman tunnelmaan...🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai

BMW HELSINKI 10...🐞

      BMW Helsinki 10 juostiin tummuvassa kevÀÀn illassa lauantaina 27.4.2024. Sade kasteli lĂ€pi kisan, mutten antanut sen haitata omaa juoksu iloani. Oli ihanaa olla mukana juoksijoiden joukossa, hyvin jĂ€rjestetyssĂ€ tapahtumassa joka omalla tavallan kutsui mukaan uudelleen. Treenikymppi mahtavassa juoksuporukassa taittui vaivattomasti nautiskellen.  đŸ“·@runstinde                       Saavuttiin mun siskon kanssa kisahoodeille mukavasti launtaina iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Hyvin oli aikaa kĂ€ydĂ€ kisatoimistossa ja majoittua Scandic Grand Marinaan. Vaikkei HyvinkÀÀlle mikÀÀn pitkĂ€ matka HelsingistĂ€ olekaan, oli kyllĂ€ ihanaa jÀÀdĂ€ maalialueen lĂ€heisyydessĂ€ sijaitsevaan hotelliin yöksi. Aamunyön puolelle olisi kaikkiaan mennyt ennen kun olisin ollut kotona, siskolla vielĂ€ pidempÀÀn.  Oli kivaa odotella kisan alkua ja kĂ€ydĂ€ vielĂ€ hyvissĂ€ ajoin rauhassa syömĂ€ssĂ€. RiisiĂ€ kera parsan hotellin keittiöstĂ€ oli herkullinen ja hyvĂ€ valinta. Kahden kisan aluspĂ€ivĂ€n ruokailut osuivat oikeinkin nappiin. Baarimikko