Siirry pÀÀsisÀltöön

PaljasjalkakengillĂ€, balettitossuilla ja korkeadroppisillakin..... 🐞

Juoksuharrastus urallani olen aika monia asioita oppinut oikeesti kantapÀÀn kautta. Alkuun minulla ei ollut mitÀÀn ymmĂ€rrystĂ€ juoksukengistĂ€ saatika siitĂ€ ettĂ€ on olemassa   jalan  fysiologia. Anatomian ymmĂ€rsin kyllĂ€.

Treenasin ensimmĂ€iselle maratonille, puolikas oli jo juostu, kilometrejĂ€ kertyi enemmĂ€n kuin aikaisempina vuosina. JalkaterĂ€ kipeytyi ja könkkĂ€sin töissĂ€. Napsin Buranaa ettĂ€ voin taas juosta. Ihan Ă€lytöntĂ€. Yhdet ja samat juoksukengĂ€t, juoksin niillĂ€ koska ne tuntuivat niin hyviltĂ€. Vaihdoin  mallia uudenpaan kun vuosi vaihtui mutta kenkĂ€ pysyi samana. NiillĂ€ tehtiin pitkĂ€t lenkit nii kuin lyhyet nopeammatkin.  No tuo kostautui keppikĂ€velyksi, juoksutauoksi, kipu oli niin sietĂ€mĂ€tön ettei jalalla voinut astua lainkaan. Plantaarifaskiitti jota parantelin useamman kuukauden sai minut miettimÀÀn syitĂ€. No syitĂ€ on tietysti muitakin  kuin vain yksipuoliset jalkineet, kasvaneet kilometrimÀÀrĂ€t ja varmasti myös epĂ€sopivat työjalkineetkin. Työpaikkakeskusteluissa sain hyvĂ€t ortopedin vinkit. 


KilometrejĂ€ on kertynyt ja vuosia kulunut, jalkavaivoja ei ole tuon plantaarifaskiitti jĂ€lkeen ollut. Olen pyrkinyt vaihtamaan juoksukenkiĂ€ ja balettitossujakin. En tiedĂ€ onko se, ettĂ€ pyrin juoksemaan mahdollisimman monilla erilaisilla  kengillĂ€ ollut suoja rasitusvammoilta. Se oli ainakin sen työpaikkakeskustelun vinkki. 

Vaihdan myös juoksualustaa. Viimeiset kilometrit ovat olleet hyvin asfaltti ja rata painotteisia mutta juoksen myös paljon hiekka-ja metsĂ€teitĂ€ toki myös metsĂ€isillĂ€ poluillakin. 

Villasukkajuoksu talvisessa pakkaskelissĂ€ valkoisella hangella on aivan wau . Lenkin jĂ€lkeen jaloilla on tunne kuin hieronnassa olisi kĂ€ynyt. EtelĂ€n talvissa ei  aina lunta ole ja  se sai minut hankkimaan paljasjalkakengĂ€t. Pyrin juoksemaan  kerran viikossa paljasjalkakengillĂ€ tai sitten teen pikkutreenin balettitossuilla vahvistaakseni jalkaterĂ€n pieniĂ€kin lihaksia. 

 Poluille omat, pitkĂ€lle peruslenkille  tukevammat ja paremmin vaimennetut. Lyhyille, nopeille ja veto treeneihin  ketterĂ€mmĂ€t. Jalkahoitolenkit villasukilla tai paljasjalkakengillĂ€. 


SuosikkikenkĂ€ni oli vuosia Asicsin gel  Ds trainer. Jossain vaiheessa malli kuitenkin hieman muuttui eikĂ€ se enÀÀ tuntunut niin sopivalta, varpaat olivat kiinni pÀÀlikankaan pinnassa vaikka koko oli muuten sopiva. Seuraavat  jĂ€ivĂ€t hankkimatta. 

Nyt kun olen juossut uusilla Asicsin GT 2000 kengillĂ€ se nosti mieleeni tunteen miten hyvĂ€t, pehmeĂ€t ja kevyet kengĂ€t nuo trainerit oli juosta. KetterĂ€mmĂ€t kuin GT 2000. PÀÀtin kĂ€ydĂ€ testaamassa trainerit urheiluliikkeessĂ€ ja hyvĂ€ltĂ€hĂ€n tuo malli taas tuntuikin. Tuossa olisikin hyvĂ€ yhdistelmĂ€, GT 2000  pitkille peruslenkille, Ds trainerit ketterĂ€mmĂ€ksi ja kisoihin. PolkujuoksukengĂ€t poluille ja paljasjalkakengĂ€t vĂ€lillĂ€ minne vaan.Paljas jaloin lepopĂ€ivÀÀn leppoisaan. 


.... LennĂ€ lennĂ€ KesĂ€kerttu.... tossulla kuin tossulla, assulla ja  polulla..... 🐞

Kommentit

TÀmÀn blogin suosituimmat tekstit

Polar Kertoo Kaiken....🐞

              EdellistĂ€ kirjoitustani pÀÀttĂ€essĂ€ mietin, olisiko se pitĂ€nyt pÀÀttÀÀ vasta Suomessa. Vaikka paluu matka silloin oli jo melkein aluillaan, silti kaikkeahan voi tapahtua ja niin tapahtuikin.        Kirjoitin myös miten perjantaina ennen kotiinpaluuta herĂ€sin aikaisin. Olin nukkunut hyvin ja tunsin oloni ihan normaaliksi.  Ja niin tein lenkin aallonmurtajalle. Muistan kuitenkin ihmetelleeni kun yhtĂ€kkiĂ€ Polarin kello nĂ€yttikin Nightly Recharge tilan Heikko. Ajattelin ettĂ€ no nĂ€yttÀÀ mitĂ€ nĂ€yttÀÀ ja mietin ettĂ€ kello on ollut yöllĂ€ huonosti kĂ€dessĂ€ tai jotain muuta  ja vempeleitĂ€ ne vain ovat. Ei vempeleisiin pidĂ€ liikaa tuijottaa.       HyppÀÀn edellisen postauksestani kohdasta siihen mitĂ€ en siis vielĂ€ kirjoittanut. Kotiin paluu.  Aloin joskus neljĂ€n aikaan perjantai iltapĂ€ivĂ€llĂ€ pakkaamaan tavaroita ja ihmettelin miten kylmĂ€ oli. SÀÀdin ilmastoinnin ja jatkoin toimiani. Ei mennyt kauaakaan kun kĂ€det tĂ€risten hain kuumetta alentavaa. Olo oli surkea ja alkoi juoksuttamaan w

Juoksuvuosi 2023...🐞

        Kivaa vielĂ€ pysĂ€htyĂ€ miettimÀÀn kuluneen vuoden juoksuja. Harjoitteluun tuli hieman mÀÀrÀÀ ja tehoakin lisÀÀ.  Alku vuonna harjoitusohjelma sisĂ€lsi myös kahden treenin pĂ€iviĂ€, jokunen tupla loppu vuonnakin. Kisat oli rytmitetty aika kivasti. Syksyn rataultrasta luovuttiin, keskityttiin harjoitteluun ja palautumiseen lokakuisen maratonin jĂ€lkeen. Juoksuvuoden ensimmĂ€inen kisa oli helmikuussa jonka muuten unohdinkin IG tilinini postauksesta.       Helmikuun maantiejuoksu cupin 4.osakilpailu oli ensimmĂ€inen kerta kun osallistuin Aktia cupiin (MK Facade). TĂ€mĂ€ juoksu melko surkeissa olosuhteissa kĂ€ynnisti kisavuoden eikĂ€ tavoitteellinen harjoittelu olisi yhtÀÀn mitÀÀn jos en osallistuisi kilpailuihin. Juoksin vain yhden osakilpailun, sain siitĂ€ 10 pistettĂ€ ollen lopputuloksissa sarjani 7.  Maaliin pÀÀsin ajassa 58.34.      Harjoittelu oli noussut uudelle tasolle. Kahden treenin pĂ€iviĂ€ kovilla viikoilla oli kahdesta kolmeen, kevyellĂ€ viikolla ei. Talven surkeiden jÀÀkoppurakelien ai

BMW HELSINKI 10...🐞

      BMW Helsinki 10 juostiin tummuvassa kevÀÀn illassa lauantaina 27.4.2024. Sade kasteli lĂ€pi kisan, mutten antanut sen haitata omaa juoksu iloani. Oli ihanaa olla mukana juoksijoiden joukossa, hyvin jĂ€rjestetyssĂ€ tapahtumassa joka omalla tavallan kutsui mukaan uudelleen. Treenikymppi mahtavassa juoksuporukassa taittui vaivattomasti nautiskellen.  đŸ“·@runstinde                       Saavuttiin mun siskon kanssa kisahoodeille mukavasti launtaina iltapĂ€ivĂ€llĂ€. Hyvin oli aikaa kĂ€ydĂ€ kisatoimistossa ja majoittua Scandic Grand Marinaan. Vaikkei HyvinkÀÀlle mikÀÀn pitkĂ€ matka HelsingistĂ€ olekaan, oli kyllĂ€ ihanaa jÀÀdĂ€ maalialueen lĂ€heisyydessĂ€ sijaitsevaan hotelliin yöksi. Aamunyön puolelle olisi kaikkiaan mennyt ennen kun olisin ollut kotona, siskolla vielĂ€ pidempÀÀn.  Oli kivaa odotella kisan alkua ja kĂ€ydĂ€ vielĂ€ hyvissĂ€ ajoin rauhassa syömĂ€ssĂ€. RiisiĂ€ kera parsan hotellin keittiöstĂ€ oli herkullinen ja hyvĂ€ valinta. Kahden kisan aluspĂ€ivĂ€n ruokailut osuivat oikeinkin nappiin. Baarimikko